Beginpagina
Welkom
op de website van Bureau de Rond

Even voorstellen
even voorstellen
Contact
contact
Informatie
informatie
Communicatie
communicatie
Wat vooraf ging

Eerst informatie, daarna ook communicatie
Dankzij jarenlange ervaring in het 'oude' bibliotheek- en documentatievak, waartoe het begrip informatie vroeger behoorde, ontwikkelde ik mij als documentalist en literatuuronderzoeker tot informatiespecialist op het gebied van milieu en water.
In 1992 richtte ik De Rond - Bureau voor Milieu-informatie op. Met mijn bureau geef ik adviezen en verleen ik diensten die te maken hebben met het beheren en ontsluiten van (milieu)literatuur, met bibliotheekautomatisering en met het ontwikkelen van trefwoordsystemen. Daarnaast specialiseerde ik me in het omzetten van bestandgegevens (dataconversie) en trefwoorden.
Als informatiespecialist analyseerde en doorgrondde ik duizenden documenten om ze vervolgens samen te vatten en van trefwoorden te voorzien. Al doende ontwikkelde ik zowel gevoel voor het kiezen van woorden met de juiste betekenis, als voor het (onder)scheiden van onbelangrijke teksten van teksten die er toe doen.
Informatie en communicatie bleken begrippen te zijn die veel met elkaar te maken hebben. Om die reden, en op aanraden van mijn informatieklanten die werk van mij hadden gelezen en vonden dat ik "wel lekker schreef", besloot ik in 1995 om naast informatiediensten ook diensten op het gebied van communicatie te gaan verlenen. Beide doe ik - inmiddels ook op andere terreinen dan 'milieu en water' - nu al jaren met veel plezier.
terug
Beginpagina